Ο Νίκος Παπάζογλου έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων στις 17/4/2011. Ένα από τα ερωτικότερα τραγούδια του είναι ο "Αύγουστος". Ένα τραγούδι που έχει ερμηνευθεί από πάρα πολλούς τραγουδιστές. Πως όμως γράφτηκε αυτό το τόσο όμορφο τραγούδι;

Ο Νίκος Παπάζογλου αφηγείται την ιστορία...

Μετά τον σεισμό του 78' όπου καταστράφηκε το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, η γυναίκα του Βαρβάρα με την νεογέννητη κόρη του έφυγαν για την Αμερική. Ο Νίκος Παπάζογλου έμεινε στην Ελλάδα και τον κάλεσε ο Διονύσης Σαββόπουλος να μείνουν μαζί στο Πήλειο γιατί το σπίτι του Παπάζογλου ήταν ερείπιο.

Φτάνοντας στο Πήλειο είδε μια καλλονή (όπως αναφέρει ο ίδιος) και γύρισε αμέσως στην Θεσσαλονίκη γιατί φοβόταν μήπως την ερωτευτεί. Μπήκε στο σπίτι και έγραψε τον "Αύγουστο". Αν και το τραγούδι το είχε στο μυαλό του δεν το έγραψε σε κάποιο χαρτί. Το θυμόταν και το έβγαλε σε 20 λεπτά.

Επίσης αναφέρει πως η γυναίκα που ήταν η αφορμή για το "Αύγουστο" ήξερε πως γράφτηκε γι'αυτήν αλλά και η γυναίκα του Παπάζογλου ήξερε πως γράφτηκε το τραγούδι για κάποια άλλη.

Τέλος ο Παπάζογλου αναφέρει πως το τραγούδι είναι μισό γραμμένο για την καλλονή που είδε και μισό για την τότε νεογέννητη κόρη του.

Ακούστε και το ηχητικό ντοκουμέντο όπου αφηγείται ο ίδιος.Ακούστε και το τραγούδι.