Τρίτο τραγούδι ρίχνεται στη μάχη της πρώτης εκτέλεσης εναντίον της διασκευής και αυτή τη φορά είναι αγγλικό. Το δεύτερο τραγούδι που διαλέξαμε ήταν το "Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά" όπου η blues διασκευή του Αντώνη Μιτζέλου προηγείται...

Το τραγούδι που διαλέξαμε για την τρίτη μας μάχη είναι το "Knockin' on heaven's door". Πρώτη εκτέλεση ανήκει στον Bob Dylan που έχει γράψει και τους στίχους και τη μουσική του κομματιού. Το τραγούδι γράφτηκε το 1973 για soundtrack της ταινίας "Pat Garrett and Billy the Kid".

Ας ακούσουμε την πρώτη εκτέλεση η οποία μας έφαγε πολλή ώρα μέχρι να την βρούμε στο διαδίκτυο.Το τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία και έχει ερμηνευθεί και διασκευαστεί από πάρα πολλούς καλλιτέχνες μεταξύ αυτών οι Eric Clapton, Avril Lavigne, U2 κ.α. Εμείς διαλέξαμε να σας παρουσιάσουμε την πιο διαδεδομένη διασκευή που είναι από τους "Guns Ν' Roses". Το 1987 το συγκρότημα άρχισε να ερμηνεύει το τραγούδι στα live τους και το 1990 το ηχογράφησαν για soundtrack της ταινίας "Days of Thunder". Το 1991 το μοντάρισαν και το ενέταξαν στον δίσκο τους "Use your Illusion II".

Ας ακούσουμε την διασκευή των "Guns N' Roses".Ακούγοντας τις δύο εκτελέσεις ποια σας άρεσε περισσότερο; Ψηφίστε παρακάτω και γράψτε μας το γιατί.

Knockin' on heaven's door

Bob Dylan
Guns N' Roses
Do Riddles


Όλες οι μάχες του "Πρώτη Εκτέλεση VS Διασκευή" ΕΔΩ!