Το λοιπόν! Θα πούμε δύο λόγια στα γρήγορα γι'αυτόν τον άνθρωπο διότι η μαγεία κρύβεται στην φωνή του.

Ο Αντώνης Αινίτης γεννήθηκε στη Λαμία στις 14 Σεπτεμβρίου 1966. Ο πατέρας του είχε καταγωγή από τη Μικρά Ασία και η μητέρα του κατάγεται από ένα χωριό κοντά στη Λαμία. Στην Αθήνα εργάστηκε για πρώτη φορά στο μαγαζί "Φραγκοσυριανή" στα Εξάρχεια, που είχε και την επιμέλεια της ορχήστρας. Εν συνεχεία εργάστηκε στα κέντρα "Αλεξανδριανή", "Στοά των Αθανάτων", "Μισιρλού", "Πίκο", "Οντά της Κωνσταντίνας",, κ.ά. Παράλληλα, τις καλοκαιρινές περιόδους έπαιζε για χρόνια σε μαγαζί στη Θάσο, αλλά και σε άλλα μέρη ανά την Ελλάδα.όπως είναι για πέμπτη χρόνια, που έχει καθιερωθεί,θεσμός πια,στον χασάπη, στην στούπα Μεσσηνίας.

Οργανοπαίχτης του μπουζουκιού με γνώση της ελληνικής μουσικής παράδοσης διαθέτοντας μια ιδιαίτερα χαρισματική/ιδιότυπη φωνή. Πρώτος και καθοριστικός δάσκαλός του υπήρξε ο πατέρας του, Δημήτρης Αινίτης, μουσικός και στενός φίλος των Γιώργο Μητσάκη, Γιάννη Παπαϊωάννου, Γιώργο Μανησαλή, Τάκη Λαβίδα, Λουκά Νταράλα, κ.ά.

Τον πρωτογνώρισα από την εκπομπή "Στην υγειά μας". Σε όλα τα αφιερώματα στο ρεμπέτικο που κάνει η εκπομπή είναι καλεσμένος. Δεν είναι τυχαίο. Ο τρόπος που ερμηνεύει σε παραπέμπει σε μια άλλη εποχή. Σαν να γυρνάει πίσω ο χρόνος και να πρωτοακούς αυτά τα τραγούδια.

Θα μπορούσα να βάλω δεκάδες βίντεο με όλα τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει στην εκπομπή αλλά θα προσπαθήσω να διαλέξω κάποια με τα πιο γνωστά τραγούδια.

Το καπηλειό - Γιώργος ΜητσάκηςΓιατί με ξύπνησες πρωί - Βασίλης Τσιτσάνης & Πρόδρομος ΤσαουσάκηςΗ μάγισσα της αραπιάς (Βασίλης Τσιτσάνης & Στράτος Παγιουμτζής) - Βαδίζω και παραμιλώ (Γιάννης Παπαϊωάννου)Το κομπολογάκι - Γιώργος ΜητσάκηςΚαϊξής -  Μάρκος Βαμβακάρης-Απόστολος Χατζηχρήστος-Ευάγγελος ΧατζηχρήστοςΘεέ μου μεγαλοδύναμεΕίμαι σίγουρος πως τώρα κάθεστε κι ακούτε κι άλλες εκτελέσεις από αυτόν τον γνήσιο ρεμπέτη!