Στο σφυρί η κονσόλα ηχογράφησης του "Dark Side Of The Moon" των Pink Floyd και άλλων ιστορικών άλμπουμ!Η περίφημη EMI TG12345 MK IV θα βγει σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, στις 27 Μαρτίου. Η κονσόλα των Abbey Road Studios που από το 1972 έως και το 1983 κατέγραψε στιγμές της ιστορίας της παγκόσμιας μουσικής θα κοσμεί πλέον τις συλλογές συλλεκτών και εραστών του είδους.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Αυτή η κονσόλα ηχογράφησης βρισκόταν στο Studio 2 και ήταν η μια από τις μόλις δυο που κατασκευάστηκαν από τους ηλεκτρονικούς της EMI για τα Abbey Road Studios».

Ο David Gilmour, μάγος της κιθάρας και εκλεκτό μέλος των Pink Floyd θυμάται: 

«Σε ένα ένα meeting για την αναβάθμιση του εξοπλισμού το 1967 εξέφρασα την άποψη πως έπρεπε τα 4 κανάλια να γίνουν 16 και όχι 8, όπως είχε αρχικά προταθεί. Η εν λόγω απόφαση εκτός του ότι σε βάθος χρόνου εξοικονομούσε χρήματα, καθιστούσε τα Abbey Road Studios πρωτοπόρους της τεχνολογικής προόδου στο χώρο».

Εκτός από τους Pink Floyd, η EMI TG12345 MK IV έγραψε τους Paul McCarney με τους Wings, τον George Harrison και το Ringo Starr με τις εξαιρετικές αυτόνομες δουλειές τους στα χρόνια του ‘70, την Kate Bush, τους Cure και άλλους ξακουστούς.
πηγή: http://www.ogdoo.gr/epikairotita/diethni-nea/poleitai-o-eksoplismos-ton-abbey-road-studios